Sådan laver du din egen NFT

Vil du gerne udgive din egen NFT enten i form af digital kunst, animationer, eller lignende, så er det faktisk ikke så svært, som man kunne forestille sig.

På nuværende tidspunkt kan du udgive dine egne NFT’er på flere forskellige markedspladser. De fleste anbefaler dog at benytte OpenSea.io, eftersom de har gjort processen ualmindelig simpel.

Men inden du går i gang, skal du være opmærksom på, at der er omkostninger forbundet med at lancere sin egen NFT.. NFT’er drives nemlig af en blockchain, oftest Ethereums blockchain, og brugen af denne kommer med et gas fee. Gas Fee-gebyret går direkte til de Ethereum miners, der leverer den computerkraft, der er nødvendig for at verificere transaktioner og holde Blockchain netværket kørende.

Modtag en gratis NFT Readiness analyse
Er jeres virksomhed klar til NFT’er og Metaverset? Og er jeres produkter kompatible med teknologien?
  1. Opsæt din MetaMask-wallet

For at kunne oprette din egen NFT, skal du først oprette en såkaldt “Wallet”. Generelt skal du nærmest benytte en Wallet til alt, hvad du foretager dig vedrørende NFT’er.  Hvis du endnu ikke har oprettet en, så kan du gøre det på metamask.io, hvor du kan downloade appen eller tilføje chrome-udvidelsen. Det er enkelt og gratis at oprette en MetaMask-tegnebog.

 

  1. Gør din NFT til en token

Så snart du har oprettet en MetaMask-tegnebog, kan du oprette dine egne NFT’er. Alt du skal gøre herfra er, at gå til OpenSea.io, og klik på knappen “Create” i menulinjen. Nu kan du forbinde din MetaMask-tegnebog med OpenSe, og starte arbejdet med at uploade din NFT til markedspladsen.

Giv din NFT aktiv eller samling et navn, og klik derefter på knappen “Add new element”. Du kan nu uploade den fil, som du vil lave til en token på Ethereum blockchain-netværket, og give den visse egenskaber og statistikker for at skelne den fra resten af din samling. Du bestemmer helt selv, hvor mange kopier du vil have af hvert aktiv, og du sætter selv prisen.

 

  1. Sælg din NFT på markedspladsen

Når du har uploadet din NFT til OpenSea, skal du aktivere den i deres interface, for at gøre den salgsbar. Dette kræver en blockchain-transaktion, hvortil du betaler et Ethereum gas-fee gebyr. Du skal kun betale dette gebyr første gang du opretter et NFT aktiv eller en NFT-samling. Du kan købe Ethereum direkte gennem MetaMask, som du kan bruge til at betale for det førnævnte gas-fee gebyr. Når du har launchet dit NFT projekt, samt betalt gas-fee gebyret, er din NFT nu live hos OpenSea og klar til salg.

Relaterede artikler