Hvor kan man købe NFT?

NFT’er har i 2021 været det helt store internetdebat emne. Non-Fungible Tokens kan være svære at forstå, og det bliver ikke nemmere når man siger, at næsten alt kan transformeres til en NFT.

Men det er netop selvsamme kompleksitet, der gør, at flere og flere dykker ned i området. Det ses især på den mængde af nye NFT-projekter, som udgives på daglig basis rundt omkring på de forskellige NFT platforme og markedspladser.

Især kollektioner bestående af flere tusinde digital aktiver, herunder CryptoPunks, Bored Apes Yacht Club og senest Non Fungible Heroes, har været et populært NFT format. Dog har man i den seneste tid oplevet mere fokus på NFT udarbejdet som digital kunst, sportssamlerobjekter og videospil. Sidstnævnte er især spændende, eftersom man kan investere i NFT objekter, som senere hen kan bruges i alternative verdener eller som det kaldes:”Metaverse”.

DISCLAIMER: Følgende punkter er ikke investeringsråd. Ved blot at følge dem, er du ikke sikret et økonomisk afkast på den eller de NFT projekter, som du har investeret i. Men de kan hjælpe dig i din research proces, inden du køber ind i et nyt projekt.

Hvordan køber man en NFT?

Når man har udvalgt det NFT aktiv eller projekt, man ønsker at købe, samt valgt platformen, hvorpå aktivet er tilgængeligt, skal man have oprettet en “Wallet” til sin beholdning af kryptovaluta. De fleste NFT er på nuværende tidspunkt koblet op på Ethereum blockhainen, hvilket betyder, at de kun kan købes med Ethereum valuta. Dog er flere kryptovalutaer begyndt at følge trop, herunder Solana.

 

Sådan køber du en NFT

Inden du kan købe din første NFT, er der forskellige ting, som du skal have styr på.

 

  1. Køb Ethereum valuta

Da de fleste NFT’er er Ethereum-baserede tokens, accepterer de fleste markedspladser for disse samleobjekter kun ETH-tokens som betaling. Hvis du allerede har en konto hos en krypto børs, eksempelvis Coinbase eller Binance, kan du købe Ethereum der og videresende din købte kryptovaluta til din MetaMask-tegnebog, også kaldet en “Wallet”.. Du kan også springe krypto børsen over, og købe din Ethereum valuta direkte i din MetaMask-wallet.

 

  1. Kobl din MetaMask til en NFT Markedsplads

MetaMask er en Ethereum-tegnebog, som er tilgængelig via Google Chrome-udvidelse og en mobilapp. For at kunne logge på en NFT markedsplads, eksempelvis OpenSea, skal du have en Ethereum-tegnebog. Du skal blot downloade MetaMask, oprette en tegnebog og enten sende den ETH valuta, du lige har købt fra en krypto børs eller købe din ETH direkte i MetaMask.

 

  1. Køb en NFT

Selve købet af en NFT er forholdsvist simpelt, når du har tilgængelige midler i din MetaMask-tegnebog. De fleste markedspladser tilbyder både auktion og “Køb nu” NFT’er. Ved førstnævnte indsender du et bud på den valgte NFT, som efterfølgende accepteres af sælgeren, mens du ved sidstnævnte blot køber NFT’en med det samme.

 

  1. Dit NFT køb valideres på Blockchain

Når dit bud er accepteret af sælgeren, eller når du blot køber NFT’en som “Køb nu”, skal du godkende din handel i MetaMask-tegnebogen. Her vil du kunne se alle information omkring købet, herunder de ekstra “Gas Fees”, som du skal betale, for at købet kan valideres på Ethereum blockchainen. Der er “Gas Fees” på alle transaktioner på Ethereum Blockchain, og de fluktuerer ligesom man kender det fra benzinpriserne i den virkelige verden. På nogle tidspunkter af døgnet, er det billigere at få valideret en transaktion, mens det på andre tidspunkter kan være væsentligt dyrere. Gas Fee-gebyret går direkte til de Ethereum miners, der leverer den computerkraft, der er nødvendig for at verificere transaktioner og holde Blockchain netværket kørende.

 

Hvor køber man en NFT?

Udbuddet af NFT markedspladser stiger ligeså hurtigt, som efterspørgslen på NFT’er i sig selv. Til trods for konceptets korte levetid, ser vi allerede kæmpe store platforme, såsom OpenSea.io, som kan omsætte for millarder på salg af NFT aktiver på få dage.

 

OpenSea.io

OpenSea blev grundlagt i 2017 og brander sig på at være “den første og største markedsplads for NFT.” De har allerede flere hundrede tusinde brugere, og flere millioner NFT’er til salg. På deres markedsplads finder du alt fra de mest populære NFT projekter såsom Bored Ape Yacth Club til lydklip fra The Weeknd og meget mere. De har ligeledes en udførligt statistioversigt, hvor man kan følge med i de bedst sælgende produkter, deres volume, gennemsnitlig salgspris og antallet af solgte aktiver.

 

Rarible

Rarible er en NFT-markedsplads, hvor brugerne kan minte, købe og sælge digitale samleobjekter lige fra GIF’er til animerede videoer til minde om sports milepæle. Under sidstnævnte finder vi blandt andet bokseren, Floyd Mayweather Jr.s, ubesejrede 50-0-rekord. Dertil kommer et utroligt lækkert og intuitivt layout på platformen, som ofte opdateres med nye features.

 

SuperRare

SuperRare er en markedsplads til køb og salg af digitale kunstværker. Platformens layout minder mest af alt om en Instagram -profil, hvorpå man  viser kunst, listepriser, salgspriser og tidsbestemte auktioner. Derudover har de et aktivt socialt feed, samt en kalender, hvori man kan holde sig opdateret på kommende NFT udgivelser.

Få gode råd til NFT investeringer
Relaterede artikler
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *