Vælg den rigtige NFT investering med disse gode råd

Med enkelte NFT projekter solgt for helt op til 440 millioner kroner (Beeple’s “Everydays The First 5000 Days” projekt), er kampen om at finde den næste gode NFT investering for alvor i gang.

Vi er stadig så tidligt i NFT livscyklussen, at der for menigmand kan være “life-changing” money at hente, hvis man rammer det rigtige projekt. Men det i sig selv er rigtig, rigtig svært. Selvom man ser mange succeshistorier på Twitter, Instagram og Discord, så skal man stadig være påpasselig med sine penge, samt tænke sig godt om, inden man investerer i et nyt eller eksisterende projekt. For det er langt fra alle, som rammer det “rigtige” projekt, hvor de kan holde deres penge hjemme eller i bedste fald tjene flere penge.

DISCLAIMER: Følgende punkter er ikke investeringsråd. Ved blot at følge dem, er du ikke sikret et økonomisk afkast på den eller de NFT projekter, som du har investeret i. Men de kan hjælpe dig i din research proces, inden du køber ind i et nyt projekt.

DYOR – Do Your Own Research

Et udtryk du vil møde igen og igen i NFT verdenen er “DYOR”. Udtrykket dækker over “Do Your Own Research”. Det er et råd, som går igen over alt, og det er et råd vi vil opfordre dig til at bruge – både hvis du er ny eller garvet til handel med NFT’er. Sørg altid for at lave din egen research på nye NFT projekter. Trods branchens korte levetid er den allerede fyldt med brodne kar, som udelukkende prøver at franarre folk deres kryptovaluta.

Hvordan er projektets community?

Et af de allervigtigste parametre for, at et NFT projekt bliver en succes, er det community og fællesskab, som ligger bagved. Det er derfor essentielt, at man kigger projektets community efter i sømmene. De gængse tegn på et sundt fællesskab omfatter en overordnet positiv stemning, hjælpsomme mennesker og en hel masse kommunikation fra lederen af projektet. Denne kommunikation bør omfatte projektopdateringer, advarsler og assistance med eventuelle problemer, som medlemmer og ejere af den pågældende NFT kan stå over for.

De fleste NFT projekter reklamerer oftest med deres community via links på deres hjemmeside eller på sociale medier. De fleste fællesskaber kører via Twitter eller Discord, hvor sidstnævnte nogle gange kræver en invitation eller at man ejer en af projektets NFT’er for at deltage for at deltage i debatten.

OBS: Vi ser en tendens på Twitter og Discord, hvor nyere projekter køber et større antal følgere eller medlemmer til en Discord chat. Vær derfor ekstra opmærksom på indholdet fra fællesskabet. Er det positiv, relevant og brugbar viden? Eller virker det responsen i det givne forum meget generisk og computerdrevet? Hvis der er tale om sidstnævnte, så kunne det være tegn på, at man har prøvet at booste sin attraktivitet udadtil ved at købe sig til en større følgeskare og community.

Hvem er stifterne?

Hvem står bag projektet? Gemmer de sig bag online pseudonymer? Eller spiller de med åbne kort omkring deres personlighed? Dette er en yderst vigtig faktor at have med i sine overvejelser, da du langt hen af vejen investerer i folkene bag NFT’en – og ikke projektet i sig selv.

Nogle ting at kigge efter, når du gør din research på stifteren/stifterne af projektet kunne være deres tidligere præstationer. Har de tidligere opstartet virksomheder eller andre NFT projekter med succes, og har de evnerne til at eksekvere på det pågældende projekt. Hvordan er deres sociale status online, og deres evne til at opbygge brandbevidsthed. Deltager de aktivt i fællesskabet omkring projektet, eller forholder de sig passive i baggrunden?

Du må aldrig undervurdere værdien i, at finde et projekt, hvor skaberen har en god track record, en positiv social status og et team, der ser ud til at forstå, hvordan man opbygger et brand.

Hvad er planen for NFT projektet?

Nye NFT projekter skyder op med lynets hast, mange drevet af hype og høje priser, og uden en plan for fremtiden. Det er ikke alle projekter, som har behovet for en plan eller et roadmap herunder NFT kunst. Men det kan være en rigtig god idé, at læse op på projektets roadmap, såfremt der er et tilgængeligt, inden man investerer. Ville du eksempelvis have lyst til at købe aktier i en helt ny virksomheden, uden at vide, hvor virksomheden er på vej hen? Nej, vel? 

Det kan virke som rent overkill, at skulle sætte sig ind i projektplan, samt følge op på om projektet har indfriet nogle af de fremsatte mål. Men det kan vise sig, at være rigtig godt givet ud. De fleste projekter med et solidt roadmap og plan foran sig, hvor både folkene bag og fællesskabet formår at indfrie mål og drive projektet frem, kan vise sig at være de bedste investeringer på lang sigt. 

Tænk på dig selv

Kan du lidt projektet eller ej? Det er et meget essentielt spørgsmål, som mange glemmer at stille sig selv. De fleste kigger udelukkende på hype og prisstigninger, hvilket oftest er den største fejl at begå, hvis man vil investere i NFT’er.

Sørg for at investere i et NFT projekt, som du faktisk interesserer dig for. Hvad er meningen med at købe noget, som du faktisk ikke synes om? Hvad hvis projektet kuldsejler? Så står du med en NFT, som ikke kun har mistet alt sin værdi, du synes heller ikke om den. 

Et godt sted at starte, hvis man er helt ny til NFT investeringer, kunne være i dine interesser. Ikke alle har de samme interesser, og ikke alle vil være i stand til at træffe det samme kyndige valg om et NFT-projekt, fordi der er forskellige niveauer af forståelse af den kategori, som du måtte interessere dig i. Hvis du eksempelvis går meget op i sneakers eller biler, så er der stor grobund for at investere i NFT’er med den vinkling. Det kan også være, at du er fodboldfanatiker, og du ved meget om spillerne og holdene, så kunne det være, at et fodbold NFT-projekt ville være en god kategori at dykke ned i til en start.

Relaterede artikler