Hvordan køber og opsætter man ETH domæner?

I denne artikel ser vi nærmere på, hvad ETH domæner er, hvordan du sætter dem op, samt hvordan de kan simplificere din færden i Blockchain netværket.

Hvis du allerede har opsat din Meta Mask, eller lignende wallets, så vil du sikkert have bemærket den alenlange ETH adresse, der følger med, og som består af en lang række tal og bogstaver uden mening. Adressen er din opkobling til Ethereum Blockchainen, samt den adresse, hvorpå andre folk kan overføre kryptovaluta, NFT’er eller lignende til. Det er de færreste, som kan huske deres adresse – men det er der heldigvis gode råd for.

Hvad er et ETH-domæne?

Et .eth-domæne kan sammenlignes med at købe og bruge et domæne til en hjemmeside. Forskellen er, at i stedet for at bruge domænet som adresse for hjemmesiden, så bruger du det til at modtage Ethereum valuta eller aktiver koblet på Ethereum Blockchainen, herunder NFT’er og lignende.

Hvad koster et Ethereum domæne?

Prisen for et domæne varierer alt efter, hvor mange tegn domænet består af, samt hvor lang tid du ønsker registreringen skal løbe (minimum 1 år).

Domæner med 3 tegn: 0.148 ETH + gas fees pr. år.
Domæner med 4 tegn: 0.037 ETH + gas fees pr. år.
Domæner med +5 tegn: 0.001 ETH + gas fees pr. år.

Vi anbefaler at tegne for flere år, da du dermed undgår at betale gas fees for at forny dit ETH domæne hvert år.

Hvordan registrerer man et ETH-domæne?

I modsætning til registrering af et domæne for en hjemmeside, så er lidt flere trin i registreringsprocessen for et .eth domæne. Men det er heldigvis ikke så kompliceret, som det kunne lyde. De fleste systemer (også kaldet DApps) til registrering af Ethereum domæner er heldigvis meget intuitive, hvilket simplificerer processen en del. Det gælder blandt andet den mest udbredte service, ENS (Ethereum Name Service), som vi selv benytter os af.

Hvordan køber man et ETH-domæne?

Hvis du gerne vil købe dit domæne, kan du blot følge nedenstående guide. Inden du går i gang er det dog vigtigt, at du har følgende klar:

– Adgang til en Wallet (eksempelvis MetaMask)

– Sørg for, at du Ethereum valuta på din konto for at registrere dit domæne samt til betaling af gas fees.

 

Step 1
Start med gå ind på ENS, og derfra logge ind med din Wallet. Sørg for at dobbelttjekke den ETH-adresse, du ønsker at koble domænet på, er korrekt.

Step 2
Du vil nu blive omdirigeret til en registreringsside. Her kan du indtaste det ønskede domænenavn i søgefeltet på ENS. Hvis det ønskede navn allerede er taget, vil det fremstå som “Registered”.

Step 3
Når du har fundet dit ETH domæne, skal du vælge levetiden for dit domænenavn. Levetiden er den tid, du har ejerskab eller adgang til ENS-domænet. Husk at du kan forny levetiden når som helst.

Step 4
Til sidst klikker du på “Register”, hvorefter du bliver bedt om at vente i et minut, mens systemet tjekker ledigheden for domænet. Når det minut er gået, bliver du bedt om at bekræfte overførslen i din Meta Mask.

 

Hvordan bruger man ETH-domæner til overførsler?

Når du har købt dit ETH domæne, skal du have det sammenkoblet med din ETH adresse, for at du kan begynde at modtage ETH kryptovaluta eller NFT fra ETH Blockchain. Dette kan gøres på følgende måde:

Klik på “My Account” i menuen til venstre og vælg dit ETH-domæne i boksen, hvor der står “Primary ENS Name (reverse record)”.

Når det er gjort, skal du sikre dig, at din Resolver er sat til “Public”. Nogle gange gør systemet dette automatisk. Hvis det ikke er casen, kan du under “Resolver” klikke på “Indstil”, og derefter “Brug Public Resolver” og “Gem”. Du vil blive bedt om at bekræft transaktionen i din Meta Mask for at gemme dine ændringer.

Relaterede artikler